Viikon hajatelmat – mitä ajattelin yksilöllisyydestä, rakkaudesta ja poliittisista puolueista

- Ihmisistä puhuttaessa ajatellaan, että kun heissä on jotain eroa, niin he eroavat kaikilla tai useimmilla tavoilla. Yksilöllisyys muuttuu ajassa mutta ihmisissä ei ole tänään eilistä enempää yksilöllisyyttä -

- Ennen ei mietitty rakastaako toista tarpeeksi. Vasta nykyihmisen kasvavat yksilölliset tarpeet ovat luoneet tilan, jossa menetyt edut pitää kompensoida riittävän vahvoilla tunnepalkinnoilla. Suhde pitää tavallaan hyvittää rakkaudella. Ennen kysymys ”Riittääkö rakkaus?” olisi saanut hölmistyneen vastakysymyksen ”riittääkö rakkaus mihin? –

- Poliittisilla puolueilla ei ole koskaan valmista ideologiaa. Mitään ei ole ”mietitty loppuun” eikä kukaan ole tekemässä maailmaa tietynlaiseksi. Jos yksittäinen puolue saisi tänään säätää kaikki lait, se hajoaisi samana päivänä, muodostaisi uusia puolueita ja vastustaisi omia lakejaan –

- Konservatiivisuus ei voi olla vain tyyliä. Vaasan yliopiston opiskelijat eivät ole konservatiivisia siksi että he korostavat tyylissään ja tavoissaan miesten ja naisten välisiä eroja ja pyrkivät ulkoisessa habituksessaan hillittyneisyyteen. Keskimääräinen kauppatieteilijätyttö ei suostuisi luopumaan vapaudesta määritellä omia elämänehtojaan vaikka kuinka käyttäisi korkkareita kirjastossa –

Eppu SaarelaComment