Pohjanmaa: 5 syytä äänestää vihreitä Vaasan vaalipiirissä

1. Pohjanmaalaiset arvot ovat usein myös vihreitä arvoja

  • Tutkimusten mukaan pohjanmaalla kannatetaan laajasti ympäristönsuojeluun ja luonnon itseisarvoon liittyviä arvoja. Kaikista puolueista Vihreät kannattaa ja pitää eniten esillä näitä arvoja.

2. Pohjanmaalla on monimuotoinen yrittämisen ja sosiaalisen aktiivisuuden henki

  • Pohjanmaalla on paljon yksinyrittäjiä, perheyrityksiä, kasvavia pienyrityksiä, osa-aikayrittäjiä ja keskisuuria yrityksiä, mutta myös aatteellisia sekä muita yhdistyksiä. Vihreät haluavat tukea yrittämiseen lähtemistä paremmalla veropolitiikalla, perustulolla ja ensimmäisen työntekijän palkkaamista helpottamalla. Vihreät haluavat myös mahdollistaa vapaaehtois- ja järjestötyön ajattelemisen osana kansalaisuutta ja yhteiskunnallista tuottavuutta.

3. Vihreät muistuttavat että Vaasan alueen energiakeskittymän kehittäminen on koko Suomen asia

  • Pohjoismaiden suurin energiaklusteri voisi näkyä paljon selkeämmin kaupunkisuunnittelussa, katukuvassa ja kaupallisten palveluiden kehittämisessä. Tästä hyötyisi paitsi energiateollisuus, myös alueen muut elinkeinot, työllisyys ja koko Suomen talous.

4. Pohjanmaa tarvitsee poliittista monimuotoisuutta

  • Pohjanmaalla asuu ja sinne muuttaa ihmisiä eri taustoista ja lähtökohdista. Pohjanmaalla asuu mm. paljon kielivähemmistöjä, maahanmuuttajia ja kausimuuttajia. Yhteiskunnallisen edustamisen olisi hyvä muistuttaa tästä moninaisuudesta. Poliittisen edustuksen suhteen tarvitaan myös keskenään erilaisia kykyjä ja näkökulmia, jotka ottavat huomioon suomalaisten kokonaisuuden. Vihreät ovat puolueena erilainen muihin isompiin puolueisiin nähden koska sen politiikka ei perustu etujärjestösidonnaisuuksiin. Samalla vihreät ovat avoimia uusille näkökulmille maailmasta ja puoluepolitiikasta.

5. Vihreillä on Pohjanmaalla paljon monipuolista osaamista ja silti yhtenäinen lista 

  • Vihreiden listalla on insinöörejä, opettajia, alumiinihitsaajia, opiskelijoita, siivoojia, johtajia, ympäristökasvattaja, tradenomeja, kunnanvaltuutettuja ja järjestöaktiiveja. Vihreät ovat tunnettuja siitä, että ehdokkaiden erilaisuudesta huolimatta he jakavat keskenään Suomen ja maailman pelastamiseen liittyvät arvot.
Eppu SaarelaComment